Gostujući u emisiji “Probudi se” na televiziji Nova S, doktor Urgentnog centra Predrag Mitrović, izjavio je da treba izneti sve što ne valja u zdravstvu, te da je smenjivanje načenika VMA, koji su prethodno bili potpisnici proglasa “Ujedinjeni protiv kovida”, verovatno povezano sa njihovim potpisivanjem pomenutog dokumenta, ali da za to ne postoje dokazi.

“Ako gledate teoretski, vlasnik svih bolnica je država. Oni imaju pravo da menjaju kadrove. S druge strane, to poklapanje sa proglasom jeste evidentno, ali vi ne možete da to dokažete. Verovatno je to uzrok, ali nema dokaza”, naveo je on, dodajući da se lekari uvek suočavaju sa rečenicom “ako hoćete – hoćete, ako nećete – idite gde je bolje”.

Pročitajte još...

“Ako kažete svoje mišljenje, onda se sa tim manipuliše. Ono što je nezgodno sada jeste što se sve ovo dešava dok još uvek traje epidemija. Mislim da nije vreme za ovakve promene koje skreću pažnju i ljujaju pažnju u odnosu na infekciju”, naglasio je gost emisije “Probudi se”.

Komentarišući navode da je izostala solidarnost među lekarima povodom smena na VMA, Mitrović je kazao da je reč o strahu.

“Kad ne znate šta je u pitanju, onda se i plašite. Treba prijaviti sve što ne valja u zdravstvu, ali ne treba preskakati sistem. Prvo bi trebalo ispoštovati porceduru i prethodno obavestiti nadležnog šefa o problemima na poslu. Mislim da samo ta stvar fali u celoj priči, a da, ukoliko odgovor ne usledi, onda treba izaći u medije”, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare