Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs, Ivan Dinić/Nova S

"Oni koji je trebalo da čuju moju poruku, to su pogrešno razumeli. Ja sam progovorio u najboljoj nameri, u interesu bolesnika i lekara koji takođe u ovom trenutku stradaju", tako infektolog i nekadašnji direktor Infektivne klinike Dragan Delić pojašnjava svoju poruku kolegama iz Kriznog štaba, da treba da se drže Hipokratove zakletve i rade isključivo u interesu struke. Na taj način Delić odgovara i članu Kriznog štaba Predragu Konu, koji je burno reagovao na njegovu izjavu datu za Nova.rs.

Naime, Kon je putem Fejsbuka poručio da svako ko ga upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu i nekih navodno prihvaćenih kompromisa treba da se „duboko preispita“. Profesor Delić kaže da ne namerava da polemiše i da će vreme pokazati svoje.

„Svako nosi svoj krst na leđima i odgovornost, neko više, a neko manje. Moja odgovornost je mnogo manja nego članova Kriznog štaba. Možda ja bolje vidim sa strane neke stvari koje oni iz Kriznog štaba ne vide. Ipak, nisam za polemiku. Biće vremena da posle svega sednemo i stručno to razmotrimo. Protiv sam politike, protiv sam emocija. Ja sam za struku i za to da se sve stručno razmotri sa verodostojnim podacima. Da struka sedne i da se pogleda u oči. Bez diksvalifikacija i kvalifikacija, bez ružnih reči, dostojanstveno, kako struka od nas zahteva i očekuje“, rekao je Delić za naš portal. 

Na naše pitanje da ne bude kasno kada sve prođe – Delić konstatuje da je on svoje rekao i tako „spasao dušu“. Ističe da je svaka njegova reč bila izgovorena u najboljoj nameri. Podsetimo, infektolog i nekadašnji direktor Infektivne klinike Dragan Delić izjavio je juče za Nova.rs da mu odluke Kriznog štaba i popuštanje mera deluju neubedljivo i ne ulivaju poverenje.

Predrag Kon bio je oštar u svom odgovoru.

Svako onaj koji me upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu I nekih navodno prihvaćenih kompromisa…

Posted by Predrag Kon on Уторак, 22. децембар 2020.

„Svako onaj koji me upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu i nekih navodno prihvaćenih kompromisa neka se duboko preispita. Makar to bio i profesor Dragan Delić. To veze nema sa istinom. Hipokratova zakletva je neprekidno ispred svega. Popuštanje mera nije NIKADA podržana od medicinskog dela Kriznog štaba. Posebno je oštra granica bila u odnosu na rad kafića i restorana“, napisao je Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare