Đorđević: Radnička prava nikad nisu bila na višem nivou

Društvo 01. maj. 202012:49 > 13:08
Podeli:
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević čestitao je danas radnicima i poslodavcima Međunaroni praznik rada, 1. maj, ističući da u Srbiji radnička prava nikada nisu bila na višem nivou i da bez zadovoljnih radnika nema ni uspešne države.

On je rekao da je politika Vlade Srbije od 2014. godine, a kojom se i danas vodi, izgradnja moderne, jake i ekonomski jake države u kojoj njeni građani imaju obezbeđena sva prava, u skladu sa zakonom, kao i velike mogućnosti za napredak u svakom smislu, jer kako kaže, bez zadovoljnih radnika, nema ni uspešne države.

„Ponosan sam što mogu da kažem da smo zaštitili radnike i njihova prava, obezbedili povećanje plata i svakog dana osluškujemo njihove potrebe trudeći se da i u ovim teškim i izazovnim trenucima za našu zemlju pronađemo način da im izađemo u susret i njihov položaj podignemo na viši nivo. Moramo da nastavimo da radimo dalje i da svakog dana budemo sve bolji“, rekao je Ðorđević.

Ministar je naglasio i da će se Vlada Srbije truditi da vrati srpske državljane iz inostranstva, kao i da obezbedi posao, ukoliko to žele, onima koji su došli tokom epidemije koronavirusa.

„Verujem da ćemo uspeti u ovoj misiji, da se oporavimo od recidiva prošlosti i oporavimo našu zemlju. Ne smemo posustati nakon borbe protiv neprijatelja COVID-19, već moramo još jače i bolje nastaviti da se borimo zarad naše Srbije“, istakao je Ðorđević.

Komentari

Vaš komentar