Foto: Printscreen/YouTube/Mirko Poledica

Nekoliko Čačana koji su čekali u redu za vakcinaciju uputili su optužbe na račun doktorke Slavice Dragutinović, jer je, navodno, preko reda prozivala članove SNS da prime vakcinu. Kako se vidi na snimku koji je na svom tviter nalogu objavio predsednik sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, jedan Čačanin joj je rekao da treba da je bude sramota zbog toga. 

„Evo vidite šta rade naprednjaci, uvode preko reda svoje članove, zašto dobijamo termine za vakcinaciju, ali doći će vam brzo kraj pa ćete na ulicu svi „, rekao je on. Građanin, koji je čekao u redu je, takođe, kazao da je dr Dragutinović sluga SNS-a  i da oni rade samo u interesu partije kao i predsednik njihove stranke, Aleksandar Vučić.

Sa druge strane, dr Slavica Dragutinović je negirala sve navode ovog Čačanina i kaže za Nova.rs da se incident dogodio juče u Plavoj hali u Atenici, gde je jedan od punktova za vakcinaciju.

„Radila sam treću smenu u bolnici i znam koliko je naporan moj i posao mojih kolega. Zato sam kupila voće za njih i pozvala supruga da me odveze do ovog punkta, ali tu je nastao pakao. Oni su, verovatno, mislili da sam muža dovela na vakcinaciju i počeli su da me napadaju, a ono što se vidi na snimku je samo deo uvreda koje sam pretrpela“, kazala je doktorka.


Na naše pitanje zašto je, kako se vidi i čuje na snimku, pomenula predsednika SSP, Dragana Đilasa, ona je rekla da je to bilo u ironiji.

„Ne moramo politički da se složimo, ali činjenica je da nije bilo Aleksandra Vučića ne bismo imali ovoliko mogućnosti za vakcinaciju“, istakla je dr Dragutinović, koja je i članica Gradskog veća zadužena za zdravstvo iz SNS-a.