Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ mn

"Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinisanja u odnosu na broj stanovnika, a deveta na svetu", rekao je večeras predsednik Sebije Aleksandar Vučić. On je, ipak, kao problem, istakao to da je u ovom, trenutku, gotovo nemoguće nabaviti vakcine.

„Kao da se po nekoj komandi sve dešava, da dođe do nekog sukoba u svetu. Ja ne znam o čemu se radi, ništa ne razumem“, zabrinut je Vučić.

„Mi ovim tempom ako nastavimo da vakcinišemo još 7 ili 8 dana imamo vakcinu, jer mi moramo da obezbedimo revakcninaciju. Dakle, svi koji su već vakcinisani imaju obezbeđenu drugu dozu – rekao je predsednik i izrazio zabrinutost pojave novog soja virusa korona“, navodi Vučić i objašnjava da Srbija dobija manje količine Fajzerovih vakcina nego što je bilateralnim ugovorom predviđeno.

Predsednik nas uverava i da se pedano radi na nabavci novih vakcina.

„Dakle, danas sam imao razgovor, ne mogu da vam kažem sa kim, i posle tog razgovora mogu da vam garantujem da ćemo dobiti još nekih 100.000 doza“, rekao je Vučić.

„Nastavićemo sa tim, radio je ceo dan kabinet. Mučimo se sa tim, iz Rusije je zastalo sve“, rekao je predsednik i pojasnio da zbog problema u ruskim fabrikama kasni isporuka vekcina za Srbiju.

Ipak, sve dok ima vakcina na lageru, ima i Vučićevog povoda za optimizam.

„Nekoliko važnih informacija – u ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska.“

„Verujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo 5. mesto, sada smo 9“, naveo je predsednik.

On je čestitao građanima Srbije na dosadašnjem tempu vankcinacije.

„To je gotovo neverovatno gotovo nestvarno da je jedna mala Srbija uspela da se tako vine u visine“, kazao je Vučić.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare