Foto: Promo

"Doktorka Ingrid iz Afrike zavolela je Srbiju više od svoje zemlje, a sada leči najstarije korisnike u jednom beogradskom domu za stare", saopštio je povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije, Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite, domova za smeštaj odraslih i starijih.

Milovanović objašnjava da je Ingrid završila Medicinski fakultet u Beogradu, kao i stažiranje. Međutim, kako je boravišna viza isticala, potrebno joj je bilo da što pre pronađe posao. Da bi ostala u Srbiji bila je spremna i da volontira, navodi se u saopštenju.

„U Duhu nedelje koja je pred nama, i današnjeg dana, borbe protiv rasne diskriminacije, želeli smo da pomognemo ovoj mladoj doktorki. To što je drugačije boje kože nije važno, ono što je izuzetno bitno je da je ona veoma talenovan lekar, potkovan znanjem, verujemo da će mnogo pomoći našim najstarijim korisnicima“, objašnjava on.

Milovanović je istakao da je veoma važno međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija, posebno u vremenu borbe protiv virusa kovid 19 kada je solidarnost među ljudima itekako potrebna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar