Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da očekuje da će Krizni štab na sledećim sednicama razmatrati uslove odlaska u bioskop i pozorište.

Kao jednu od opcija koje će biti razmatrane najavio je pun kapacitet posećenosti bioskopa za vakcinisane posetioce. Gostujući na televiziji K1, on je rekao da je to jedan od načina da država nagradi „ljude koji su pokazali ličnu i kolektivnu odgovornost“.

„Iskreno da vam kažem, da nije bilo tih 52, 53 procenta koji su se vakcinisali mi bi sad imali katastrofu. Da nije bilo države koja je obezbedila milionske doze vakcina u najgorem vremenu, kad je bilo teže doći do vakcine nego do atomske bombe, ne bi došli ni do tih 52 posto“, ocenio je Đerlek.

Prema njegovim rečima, vakcinacija nema alternativu i potrebno je učiniti sve da bude povećan broj vakcinisanih, „ako uopšte želimo da se vratimo normalnom životu“, jer će zaraza „trajati više godina nego što smo svi mi mislili“.

Đerlek je ocenio da u Srbiji nema diskriminisanih po pitanju mogućnosti ulaska na neku manifestaciju, pošto je pored vakcinisanih, to omogućeno onima koji su preležali kovid-19, kao i nevakcinisanima koji žele da se testiraju na ulasku.

Prema njegovim rečima, širenje virusa može biti sprečeno samo ako na neki način utičemo na velika okupljanja gde neće biti mnogo nevakcinisanih ljudi.

BONUS VIDEO: Novi soj koronavirusa varijanta C.1.2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar