Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pojačan nadzor zbog korona virusa u narednom periodu će biti u javnom prevozu, tržnim centrima i megamarketima, najavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

„Insistiraćemo na pojačanom nadzoru – broj jedan će biti javni saobraćaj, jer je epidemijska situacija pogoršana, a najlakše je zaraziti se u prevozu. Kontrolisaćemo i ugostiteljske objekte. Mislim da ćemo akcenat ponovo staviti i na tržne centre i megamarkete jer očigledno tu veliki broj zaposlenih nije poštovao svoje obaveze, ne samo građani i korona redari“, navodi Stamenković.

Kako kaže, očekuje da lokalne samouprave i komunalna inspekcija i milicija daju svoj doprinos u svemu ovome.

 

„Nepravilnosti koje su inspektori konstatovali na terenu odnose se na zaposlene koji ne nose zaštitne maske, korona redare koji nisu radili svoj posao baš na pravi način, zato je i povećan broj kaznenih mera u tržnim centrima“, navodi Stamenković za RTS.

Objašnjava da je ugostiteljstvo prvo na lestvici kažnjavanja zbog očiglednog kršenja mera – nepoštovanja distance.

Dodaje da su protivepidemijske mere i dalje na snazi i da su kazne ostale nepromenjene: „Kazne su kao i što su ranije bile – 300.000 dinara za pravna lica, 150.000 za preduzetnike, 50.000 dinara za odgovorno lice, 30.000 za korona redare i 5.000 za građane koji ne poštuju propisane mere lične zaštite“.

BONUS VIDEO: Anketa: Karantin – ne, vakcina i kovid propusnice – da

Komentari

Svi komentari (0)