pacijent korona leskovac
Foto:N1

Nevakcinisani zdravstveni radnici Opšte bolnice Leskovac ubuduće će raditi administrativne poslove na istim odeljenjima gde su i do sada radili, kaže direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević. Objašnjava da će se na taj način sprečiti da dođu u kontakt sa nevakcinisamim pacijentima, a da zbog toga neće trpeti umanjenje plate.

Nakon odluke Univerzitetskog centra Niš, identična je doneta i u Leskovcu – zaposleni koji su odbili vakcinaciju promeniće radno mesto. Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrjević kaže da je odluka doneta pre svega zbog pacijenata koji iz drugih zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu.

Poenta je da zaštitimo pacijente koji ne mogu da se vakcinišu iz raznih razloga. Ne želimo da ugrozimo pacijente, zbog toga smo doneli ovakvu odluku. Želimo da sačuvamo pacijente. Izbor je lični oko vakcinacije, ali nema niko pravo da zarazi pacijenta. Greota je da mi zarazimo pacijente koji ne mogu da se vakcinišu – kaže Dimitrijević.

Direktor leskovačke Bolnice objašnjava da će se plata neće menjati zaposlenima, jer će koeficijenti ostati isti, a da će se samo promeniti radno mesto u okviru iste služne i odeljenja.

Kucaće otpusne prijeme, fakture, a oni koji su to do sada radili će raditi sa pacijentima. Ne menja im se položaj, koeficijent, plata, samo radno mesto. Imamo dovoljno medicinskih radnika, neće biti problema. Niko nema obavezu da se vakciniše, ništa se ne menja, samo radno mesto u okviru iste službe. Niko neće trpeti, ni pacijenti ni zaposleni. Oni će na istim odeljenjima i službama, ali će raditi administraciju, neće imati kontakt sa pacijentima – objašnjava direktor.

Dimitrijević kaže da je oko 80 % zaposlenih do sada vakcinisano, a da ima i onih koji ne mogu da se vakcinišu, kao i zaposlenih koji su preležali kovid i imaju antitela.

Objašnjava da je zainteresovanost zaposlenih za vakcinaciju na dobrom nivou i očekuje da do naredne nedelje bude i više od 90 % vakcinisanih.

BONUS VIDEO: Novi soj koronavirusa varijanta C.1.2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar