Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Predsednik SSP Voždovac Nenad Petrović istakao je da je 142 đaka ove godine ostalo bez dnevnog boravka u OŠ "Danilo Kiš" u naselju Stepa Stepanović. Dodao je da je kapacitet škole od 1400 učenika davno premašen.

„Prošlu školsku godinu završilo je 1808 đaka, a ove godine se očekuje da taj broj bude preko 1900. Gradnja novog kompleksa sa 617 stanova koja je u toku će povećati broj đaka za koje neće biti mesta u njihovoj školi, rekao je Petrović.

Stanari naselja godinama pišu peticije, organizuju proteste, ali postojeća gradska vlast je gluva za njihove zahteve.

Stranka slobode i pravde godinama upozorava da nije dovoljna samo jedna škola za najmlađe naselje na opštini Voždovac, naglasio je Petrović uz tvrdnju da ova vlast svojim nečinjenjem samo pogoršava i onako loše stanje u naselju Stepa Stepanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Izgovor da nove škole nema jer nije završena restitucija parcele za izgradnju nove i neophodne osnovne škole je, prema Petroviću, samo još jedan dokaz nesposobnosti, ali i potpune nebrige gradskih vlasti za ljude i decu.

„Beograđani zaslužuju vlast koja se bavi njihovim problemima, a ne svojim interesima. Stranka slobode i pravde, garantuje da će za godinu dana nakon smene ove nestručne, bahate i korumpirane vlasti, izgraditi novu osnovnu školu i tako dokazati du nam je interes dece i njihovih roditelja najvažnija stvar“, zaključio je Nenad Petrović.

BONUS VIDEO: Svi bi decu upisali u državni vrtić da ima mesta,  ali nema. Koga će besplatno ipak koštati?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar