Vrtić „Zeka“ u Velikom Mokrom Lugu već duže od godinu dana radi sa nesaniranim problemom curenja vode, zbog čega im je poplavljena jedna prostorija. Prema rečima roditelja, deca su svakodnevno izložena vlagi i buđi, zbog čega su mnoga od njih razvila respiratorne probleme, navodi se u saopštenju Zeleno-levog fronta u kom se napominje da ta politička organizacija podržava zahtev roditelja za hitnom sanacijom ovog objekta.

„Skandalozna je činjenica da je ovaj vrtić već bio rekonstruisan 2020. godine, ali očigledno neadekvatno. Razmere problema su tolike da je roditeljima prvo bilo naloženo da decu dovode u vrtić u čizmama, a kada je problem eksalirao, sva deca su prebačena u hol, gde treutno nemaju uslove za normalan svakodnevni boravak“, navodi se u saopštenju Zeleno-levog fronta.

PROČITAJTE JOŠ....

Iz te stranke ističu da vlast već godinu dana ignoriše zahteve roditelja da se ovoj instituciji obezbede normalni uslovi za rad, zbog čega je, kako navode, vrtić ove godine bio promoran da obustavi upis nove dece.

Zbog ovoga su roditelji više od tridesetoro dece bili prinuđeni da svoju decu upišu u dalji državni vrtić, pod uslovom da tamo dobiju mesto, ili da potraže usloge privatnih vrtića.Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd već godinama skreće pažnju na katastrofalnu politiku grada Beograda kada je u pitanju briga o deci“, navodi se u saopštenju.

Gradska odbornica Natalija Stojmenović ističe da podaci pokazuju da vlast SNS/SPS ne gradi nove vrtiće, već subvencijama pomaže razvoj privatnog sektora.

„Novost je ipak da su postali toliko bahati da dozvoljavaju urušavanje postojećih javnih vrtića, kako bi „pravili posao“ privatnim vrtićima na štetu gradskog budžeta. Politika ZLF-a je ulaganje u nove kapacitete, i osnaživanje postojeće mreže državnih vrtića, sa ciljem da svako dete u Beogradu ima mesto u kvalitetnom državnom vrtiću“ izjavila je Stojmenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar