Posle najave kompanije „Vansi“ koncesionara aerodroma „Nikola Tesla“, da će uvesti sopstvenu taksi liniju, ukoliko država ne reguliše problem divljih taksista koji „opsedaju“ aerodrom, danas je na aerodromu počela udružena kontrola ove vrste prevoza, koju sprovode policija i komunalna milicija. Savez udruženja taksista, pozdravio je ovu akciju, a njihov predstavnik je u Jutarnjem programu „Probudi se“ istakao da legalni taksisti očekuju da se ista vrsta kontrole sprovodi i na glavnoj autobuskoj stanici, kao i u zonama oko popularnih splavova.

Posle primedbe koncesionara aerodroma, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, rekao je da će država reagovati na problem „divljih taksista“ i najavio da će od 28. aprila, na aerodromu „Nikola Tesla“ biti pojačano prisustvo policije, komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog- obezbeđenja.

Ekipa Jutarnjeg programa „Probudi se“ proveravala je da li su kontrole zaista i počele.

Aleksandar Bijelić je ispred Saveza udruženja taksista potvrdio  da su kontrole počele i da mu je „drago zbog toga“.

„Video sam tri komunalna milicionera, dva policajca u uniformi i jednog inspektora, što znači da su oni već počeli da sprovode ono što su najavili. Ovde je poenta da se kontrole nastave, da oni sprovode to što treba da se sprovodi“, opisao je Bijelić kakvu je situaciju zatekao posle vožnje stranke na aerodrom.

On je rekao i da će u vezi sa kontrolom „verovatno biti nekih problema“, ali da ima saznanja da će se oni u hodu rešavati.

Ne krije zadovoljstvo što se započelo sa rešavanjem ovog dugogodišnjeg problema i pritužbi putnika na divlje taksiste, ali ukazuje, da ne bi trebalo stati samo na kontroli aerodroma.

„Imam saznanja, da će početi kontrola i na autobuskoj stanici, da će vrlo brzo doneti odluku kako da sprovode kontrole kod autobuske stanice, kod splavova i drugih mesta gde se sporadično dešavaju stvari, koje ne treba da se dešavaju“, rekao Bjelić.

On je istakao da Savez udruženja taksista pozdravlja odluku o kontrolisanju „divljih“ prevoznika, ali je naveo da oni neće kontrolisati šta državni organi rade.

Objasnio je da će redovno pratiti „situaciju na terenu“, te da će ih upozoravati, kako kaže „da li rade, ili ne rade“.

Na konstataciju reporterke da redakcija „Probudi se“ ima saznanja da su se predstavnici taksi udruženja sastali sa inicijatorima akcije za kontrolu divljih taksita u „vezi sa dogovorom“, Bijelć je odgovorio „da tu nema nikakvih dogovora“.

„Mi možemo samo da se dogovaramo i da razgovaramo kada predlažemo izmene i dopune zakona, pravilnika i tako dalje. Ali, ovo je država odlučila da uđe u borbu i to nema veze sa nama. Nemamo nikakvu vrstu dogovra, niti mi treba da budemo na nekakvim sastancima. Ovo je njihova inicijativa i kako ovde budu uvodili red, tako treba da ga uvode i širom Beograda“, zaključio je Aleksandar Bijelić.

Kompletan razgovor pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Reešenje za „divlje taksiste, uskoro rampa na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare