Dr Aleksandar Čivović / Foto: Ljubica Sokić

Sindikat "Sloga" zdravstva i socijalne zaštite podneo je prijavu Agenciji za sprečavanja korupcije protiv v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, dr Aleksandra Čivovića jer je, kako kažu za Nova.rs. sam sebi dodelio specijalizaciju iz oblasti oralne hirurgije. Uputili su tom telu preporuku za njegovo razrešenje sa te funkcije i ukidanje saglasnosti za specijalizaciju.

„Time je on povredio javni interes, iskoristio funkciju za sticanje pogodnosti za sebe, a o čemu nije obavestio Upravni odbor Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, kao i Agenciju za sprečavanje korupcije“, naglašavaju u sindikatu.

Čivović je, kako ističu, uputio zahtev UO Doma zdravlja i Zavodu za javno zdravlje Čačak za dodelu specijalizacije, ali oni su to odbili.

„Nakon toga je pomoćnica direktora za akreditaciju milanovačke zdravstvene ustanove, dr Marijana Manojlović dodelila specijalizaciju Čivoviću. Ministarstvo zdravlja je to odobrilo 30. novembra 2021. godine. Zbog toga vam upućujemo preporuku za njegovo razrešenje sa dužnosti direktora i poništite odluku o specijalizaciji“, zaključuju u sindikatu za Nova.rs.

Oni su, ujedno juče, Agenciji dostavili odluku o specijalizaciji, rešenje Ministarstva zdravlja i mišljenje Zavoda za javno zdravlje Čačak.

Naša redakcija pozvala je dr Čivovića da nam da svoj komentar na zahtev za njegovo razrešenje i odbijanje specijalizacije, ali on nam je rekao da su to poluinformacije, te da će nam odgovoriti, ali to do sada nije učinio, jer je, kako kaže, imao sastanke.

„U resornom ministarstvu su tražili dopunsko mišljenje Zavoda za javno zdravlje Čačak“, rekao nam je u kratkom razgovoru Čivović. Na naše pitanje kako je moguće da dobije specijalizaciju iz te oblasti, obzirom da Gornji Milanovac nema više od 100 hiljada stanovnika, doktor nam je odgovorio da se zapravo radi o tome da će pokrivati ceo Moravički okrug. Dakle, pored grada u kom je zaposlen, biće zadužen i za Čačak, Ivanjicu i Lučane. Naša redakcija ga je zvala ponovo, rekao je da će dati opširnije obrazloženje mejlom, ali on do sada nije to učinio. Ukoliko se javi, prenećemo i njegov stav u celosti.

BONUS VIDEO Dodela sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare