Koncetr Nina Badrić, belexpo centar, belekspo centar
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Protiv pet medicinskih radnika koji su zaposleni u kuršumlijskom Domu zdravlja pokrenuta je istraga zbog sumnje da su izdavali lažne sertifikate za vakcinaciju, a kako smo saznali, osumnjičeni su već dali izjave u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije sprovodi dokazne radnje u predistražnom postupku koji se vodi protiv pet lica, od kojih se dva lica terete za krivično delo zlouopotreba službenog položaja iz čl. 359 KZ, dva lica za krivično delo trgovina uticajem iz čl. 366 KZ a jedno lice za krivično delo falsifikovanje isprave iz čl. 355 KZ,navodi se u odgovoru Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu, piše Direktno.

Nezvanično smo saznali da su medicinski radnici, među kojima ima i lekara u dužem vremenskom periodu izdavali potvrde, odnosno sertifikate o vakcinaciji licima koja zapravo nisu vakcinisana, a vakcine uništavali.

PROČITAJTE JOŠ:

Ti sertifikati nisu izdavani samo građanima Kuršumlije, već i stanovnicima Kosova i Metohije, koji su u više navrata organizovano dolazili autobusima kako bi u ovoj zdravstvenoj ustanovi primili vakcine protiv Kovida-19.

Prema našim, još uvek nepotvrđenim informacijama, medicinski radnici su uzimali novac kako bi izdali sertifikate, licima koja se zapravo i nisu vakcinisala.

Tako je prijava na tu sumnju stigla i do Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu, koje je pokrenulo predistražni postupak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar