Branko Klanšček i Dimitrije Vojnov Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/Vesna Lalić

Nakon što je predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izneo niz optužbi upućenih rukovodstvu RTS-a, na društvenim mrežama se oglasio dramaturg Dimitrije Vojnov.

Vojnov je na svom Fejsbuk nalogu objavio da „stvar sada postaje zanimljiva“.

„Kako bi se dokazalo da nema zloupotreba i rasipanja, kreće objašnjavanje na koga se rasipalo i oko koga se zloupotrebljavalo. Da se razumemo, činjenica da je jedan opskuran lik kao što je Klanšček predsednik Upravnog odbora RTS-a je apsolutni skandal. Ali, skandal o kome su ljudi sa RTS-a ćutali sve dok – sva je prilika iz osvete jer on nije oteo dovoljno – nije krenuo da razotkriva njihove mahinacije. Njihovo ćutanje i tolerisanje jedne takve figure na čelu UO je samo znak koliko su tamo dostojanstvo i moral ustupili mesto završavanju kombinacija i bavljenju samima sobom. Na čelu UO je mogao da bude i Ekrem Jevrić, dok god bi ćutao, potpisivao i radio neke manje kombinacije. Sad kad su ovog razljutili, i kad je krenuo u svoj obračun u kom se naslućuje ko su mu pokrovitelji, odjednom se ne samo shvata ko je i šta je Klanšček nego i koliko je para bačeno samo na njega. Međutim, tama Klanščekove biografije, pokrovitelja i namera ne može da pokrije surovost činjenica koje pišu u dokumentima, one su toliko porazne da ostaju da žive čak i kad ti se smuči od pomisli na to ko sve ovo i s kojim ciljem razotkriva“, napisao je on.

Podsećamo, portal „Pištaljka“ je objavio da javni servis angažuje privatne produkcijske firme za proizvodnju programskog sadržaja, a proizvodi  samo tri emisije u svom programu.

PROČITAJTE JOŠ

O tome je govorio i predsednik UO RTS-a Branislav Klanšček, nakon čega su usledili odgovori rukovodstva RTS-a u kojima su se negirale pomenute tvrdnje.

Klanšček je u međuvremenu podneo krivične prijave protiv generalnog direktora Dragana Bujoševića i urednice zabavnog programa Olivere Kovačević.

BONUS VIDEO: Ne stišava se bura – policija proverava, čelnici RTS tvrde da su čisti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare