Vijača za preskakanje, produžni kabl, lopte, dečiji bicikl, skije, stalak za klavijature, dron, knjige, baštenski alat, invalidska kolica, nakit, peškiri, džakovi sa vunom... Sve to mogli ste jutros da kupite u prostorijama Pošte Srbija u Beogradu na javnoj prodaji neisporučenih pošiljki kojima je istekao rok čuvanja, a po, slobodno možemo reći, smešnim cenama. Oko 200 učesnika nadmetali su se puna tri sata za predmete koji su bili izloženi na ogromnom, švedskom stolu, a najveće interesovanje izazvali su patike, naočare, ručni satovi, ali i, verovali ili ne, polovni vibrator!

Iako su se malo snebivali, učesnici licitacije znali su da se na javnoj prodaji nalaze i dva komada korišćenih dildoa, a kada je službenik Pošte uzeo proizvod u ruke i pročitao „Igračka na baterije, početna cena 10 dinara“, svi su prasnuli u smeh, ne dižući ruku, osim Mirčete iz Beograda.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

On je podigao ruku rekavši: „Dajte meni dildo za 20 dinara, ako niko drugi neće!“ Svi u prostorijama počeli su da aplaudiraju i da zagledaju momka koji je istupio i preuzeo svoju robu.

„Ovo je čitava sprdnja, ljudi uopšte ne znaju da licitiraju. Pritom, loše je sve organizovano. Došao sam iz šale da vidim šta ima, a licitirao sam dildo namerno jer ga niko nije hteo. A i pogledajte koliki je, šta može sa njim da se uradi?“, rekao je kroz šalu Mirče.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Nažalost, kupac ove alatke koja je izazvala smeh svih prisutnih, nije želeo da se slika za Nova.rs jer, kako nam je ispričao, radi neke nelegalne poslove“.

„Slikao bih se rado, volim novinare, ali ne smem zbog posla kojim se bavim. Sad ću da idem kući i da se hvalim šta sam kupio. Čista je igračkica, prebrisale su službenice malo vlažnim maramicama pošto nije u originalnom pakovanju. Kažu da je korišćeno, ali nema veze. Ne smeta mi“, kaže naš sagovornik.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Ekipa Nova.rs zabeležila je skoro sve „džidžabidže“ na ogromnom stolu koje su učesnici razgledali, a potom upoređivali cene sa cenama na sajtovima na kojima takvi proizvodi ima da se kupe, ali i na „Shoppsteru“.

Milenko Ristić iz Grocke došao je sa čitavim spiskom stvari. Kako kaže za Nova.rs, njega zanimaju domine ili karte, dok je za ženu „markirao“ zavese.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

„Luda žena, budi me jutros rano i kaže idi kupi mi zavese, sigurno će biti neke moderne. Nema zavesa, barem ne za sada, ali ostaću do kraja. Sebi sam našao karte za 100 dinara, početna cena im je bila 20, a neki ludak diže na 70 i ja morao da ponudim 100. Inače, ima da se kupe kod Kineza za ove pare, ali dobro, šta je, tu je“, kaže Ristić.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Nekoliko službenika Pošte Srbija bilo je iza stola sa predmetima koji su na licitaciji, dok je jedan od njih stajao na gajbi i nudio proizvod.

„Skije, početna cena 500 dinara, nove. Ima li ko za 550? Ajmo 800, želi li neko? O, imamo kupca koji nudi 1.500 dinara. Ima li ko više? Evo 2.000. 5.000 dinara, bravo! Ima li više od 5.000 dinara? Prvi put, rugi put, prodato gospodinu u plavoj jakni“.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Ovako je, u principu, izgledala javna prodaja neisporučenih pošiljkai, a među učesnicima, bilo je i dece koja su čekala da im mama i tata kupe nešto.

Pročitajte još:

„Kupili smo bicikl, dvanaesticu, za 2.500 dinara, novo. Prezadovoljni smo, cena je odlična jer nigde nema bicikla ispod 5.000 dinara. Suprug je uzeo produžni kabl, alat, ručni sat, ja sam uzela 10 peškira za 500 dinara, ćebe od 1.000 dinara i svekrvi masažer za vrat po ceni od 1.200 dinara“, kaže Mirjana Jokić.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Među prvim proizvodima bile su ponuđene muške original patike, a Rale Mišković nije hteo da se „kocka“, pa je odmah ponudio 5.000 dinara i uzeo ih.

„Iskreno, za te pare imaš patike gde hoćeš, ali sam ovaj čin licitacije je zanimljiv, kao neko takmičenje, borba ko će uzeti po najboljoj ceni. Uzeo sam jedan par skija i štapove, patike, baletanke, postelje za klavijature, mašinica za šišanje, peglu za kosu i depilator. Nisam ni pitao ćerke da li im to treba, ali žene su, valjda će koristiti jer nije bilo skupo. Sve ovo me je koštalo možda 10.000 dinara“, ističe Mišković.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Posle dilda, veliki smeh učesnika izazvali su i puni džakovi vune od ovce, a tri starije gospođe su se umalo posvađale oko njih.

„Kupila sam ćerki slikarsko platno pošto se bavi slikanjem, dva komada za 400 dinara. Pa to nema nigde“, ispričala je Jelica Zorić.

Foto:Sanja Tomić/Nova.rs

Dve starije sugrađanke su, koliko smo uspeli da vidimo, nakupovale punu torbu, a među kupljenim proizvodima bio je difuzer za aromatična ulja, gumena podloga, plišani slon, vijača za preskakanje i paket knjiga, a sve to za manje od 5.000 dinara.

BONUS VIDEO: Višenamenski poslovni prostor – restoran u Železniku oglašen je na prodaju za tačno 365.275.606,98 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare