Vakcinacija građana na Beogradskom sajmu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom "Tačka povratka", uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore, 15. maja u Beogradu.

Kako je naveo direktor programa „Tačka povratka“ Ivan Brkljač u proteklom periodu stiglo je mnogo pitanja iz dijaspore u vezi sa vakcinacijom protiv kovida 19 u Srbiji, a glavni problem na koji su naši zemljaci koji žele da se vakcinišu ukazali je to što nisu mogli da dobiju tačan termin za vakcinu više dana unapred, kako bi imali dovoljno vremena da organizuju putovanje u Srbiju.

Kako bi im se izašlo u susret, „Tačka povratka“ će, uz podršku Kancelarije za IT i Vlade Srbije organizovati vakcinaciju državljana Srbije koji žive u inostranstvu 15. maja u Beogradu.

Formular eUprave za prijavu zainteresovanih za taj termin dostupan je na sajtu „Tačke povratka“ – tackapovratka.rs.

Svi koji se na ovaj način prijave 1. maja dobiće potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja, saopšteno je iz vlade.

Prijava za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore biće otvorena do petka 30. aprila, u 23:59 sati.

Prijavljeni državljani Srbije iz dijaspore će moći da biraju između vakcina Fajzer-BioNTeć, Sinofarm i Sputnjik V, a drugu dozu će primiti takođe na Beogradskom sajmu 5. juna.

Poziv se odnosi isključivo na državljane Srbije.

Inače, „Tačka povratka“ je program povezivanja i saradnje između srpskih zajednica iz celog sveta kroz razmenu znanja i iskustava, koji se realizuje uz podršku Programa UNDP i Vlade Srbije.

Ideja „Tačke povratka“ je izgradnja otvorenog srpskog društva, koje slobodno razmenjuje informacije, koristi potencijale srpske dijaspore i vodi dijalog na temu odlaska i povratka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar