Crna Gora
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Granice Crne Gore ostaju otvorene za državljane Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije, Rusije, Belorusije i Ukrajine, saopštila je ministraka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

„Ostali ulaze u Crnu Goru uz negazivan PCR test, ili pozitivan igG ili uz potvrdu o vakcinaciji“, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je najavila i da će oko 200.000 Sinofarm vakcina u Crnu Goru stići 1. maja nakon čega će početi masovna vakcinacija.

Ministarka je na konferenciji za medije rekla da bi tokom sledećeg meseca trebalo da bude isporučena i određena količina Sputnjik V vakcina, kao i Fajzerovih.

„Masovna vakcinacija započeće po planu“, rekla je ona ističući da će biti omogućeno da se na dnevnom nivou vakciniše izmedju 5.000 i 7.000 građana.

Ministarka je istakla da od 24 opštine čak 23 imaju ispod 800 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika i da jedino Andrijevica ostaje u crvenoj zoni.

Ona je rekla da policijski čas neće važiti između subote i nedelje, ali će biti na snazi narednih dana.

„Međutim, zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, kao i zabrana kretanja ostalim danima, od ponoći do pet sati ujutro, ostaju na snazi“, naglasila je Borovinić Bojović.

Foto: Nova.rs

U Crnoj Gori je od početka epidemije umrlo 1.485 ljudi, a trenutno je obolelo 24.418, što je namjanja brojka od septembra prošle godine.

Prvom dozom je vakcinisano oko 40.000 osoba, a drugom 20.000.

Mediji su objavili da nema dovoljno vakcina Astrazeneke za revakcinaciju, ali je iz Institita za javno zdravlje saopšteno da sve teče po planu i da je u slučaju te vakcine moguća revakcinacija u periodu do 12 nedelja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar