vakcinacija dijaspora
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Državljani Srbije iz dijaspore, koji su se prijavili putem organizacije "Tačke povratka", danas su se vakcinisali u hali 3 Beogradskog sajma, a kako smo saznali na licu mesta, pozivu su se odazvali u najvećem broju Srbi iz regiona.

Za vakcinaciju se, kako smo saznali na licu mesta, prijavilo oko 500 građana koji su potom dobili svoje termine. Ispred Hale 3 Beogradskog sajma danas prepodne reporteri portala Nova.rs nisu zatekli gužvu, a zainteresovane građane sreli smo na punktovima za popunjavanje formulara.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Pre oko pola sata smo stigli u Beograd. Došli smo organizovano, preko firme, jer radim u jednoj srpskoj kompaniji u Makedoniji. Odabrao sam Fajzer vakcinu i uopšte se ne plašim. Čitava procedura ide brzo, i veoma sam zadovoljan“, kazao je Vančo Tarabunov iz Severne Makedonije kog smo sredli u redu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ivan Brkljač iz organizacije „Tačka povratka“ izjavio je da će se danas vakcinisati nešto manje od 600 građana koji žive u inostranstvu, a prijave su na adresu njihove organizacije stigle iz celog sveta, sa svih kontinenata a najviše iz Nemačke, Italije i Austrije, rekao je za RTS. Sa jednim Austrijancem razgovarali su i reporteri Nova.rs.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Rođen sam u Austriji, tamo sam i odrastao… Sada smo dobili ovu odličnu priliku da se vakcinišemo u Srbiji, a pošto sam svakako dolazio u Srbiju na odmor, odlučio sam da iskoristim i spojim lepo i korisno. Ja sam izabrao rusku vakcinu i nadam se da će sve proći u najboljem redu, uopšte se ne plašim“, rekao nam je Zoran iz Austrije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ovu pogodnost za srpske građane iz dijaspore, odlučila je da iskoristi i Andrea iz Engleske jer bi, kako kaže, u Engleskoj čekala verovatno do juna ili jula.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„U početku kada sam videla da imamo ovu mogućnost bila sam u dilemi da li je u redu da se prijavim ja iz Engleske i tako uzmem dozu nekoga iz Srbije, smatrala sam da to nije fer. Međutim, kažu da vakcina ima dovoljno za sve, pa sam odlučila da se prijavim… Svakako bih došla u Srbiju da posetim porodicu i zašto da ne iskoristim priliku i zaštitim se“, priča nam Andrea i dodaje da bi svako od nas trebalo da se vakciniše, kako bismo svi doprineli što bržem vraćanju normalnog toka života.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, svi građani koji budu vakcinisani danas, drugu dozu vakcine će moći da prime takođe na Beogradskom sajmu, 5. juna 2021.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare