Predrag Kon
Predrag Kon Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Predrag Kon izjavio je danas da je vakcinacija protiv tog virusa patriotski čin i da virus "treba proterati iz zemlje dok je u nok-daunu".

„Sada je vakcinacija stvarno jedini izlaz, i to je stvarno patriotski čin. Virus je u nok-daunu, sada ga treba proterati iz zemlje“, kazao je Kon Radio-televiziji Srbije (RTS).

Kon je naveo da je epidemiološka situacija sve bolja, da je zabeležen pad broja novozaraženih u Beogradu i ostatku Srbije i da je to dobar pokazatelj.

„Još nema posledica produženih praznika. Sada se potpuno jasno vidi da gde je obuhvaćena vakcinacija, tamo brže pada broj novozaraženih“, rekao je on.

Govoreći o vakcinaciji mladih i predstojećim proslavama mature, Kon je poručio roditeljima da ukoliko žele bezbedne proslave, da mladi moraju da se vakcinišu.

„Prošle godine smo imali eksploziju posle proslava matura, i nisu toliko maturanti, nego su to bile i proslave godišnjica. Te mature su nas odvele u veliki talas u junu“, dodao je on.

Na pitanje o organizaciji okupljanja, koncerata i svadbi, Kon je poručio mladencima da se postaraju, kada bude omogućeno organizovanje, da njihova svadba ne ostane zapamćena po zaražavanju.

„Mladenci mogu da kažu zvanicama da budu testirani, da se vakcinišu ili da nose maske. Nema drugog načina“, rekao je Kon.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)