Probudi se/printscreen

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji teška, ali "zdravstveni sistem ima još kapaciteta i u bolnicama i ljudskih resursa".

Govoreći o vakcinaciji protiv korona virusa, on je za TV Pink ocenio da se „naš sistem ozbiljno sprema za imunizaciju stanovništva“, dodajući da su „urađeni akcioni planovi, vodi se računa gde će skladištiti vakcine i kako ćemo sve to sprovesti“.

„Ono što je najvažnije, očekujemo odluku naše Agencije za lekove i sanitetski materijal, to je jedna od najrigoroznijih institucija u Itočnoj Evropi“, rekao je Đerlek. On je podsetio da je u Srbiju stigla dokumentacija za vakcinu kompanije Fajzer i primerci ruske vakcine Sputnjik V.

„Nema dileme da li se treba vakcinisati, da se svi okanu teorija zavere“, upozorio je Đerlek. On je rekao da se „non stop kritikuju oni koji najviše rade“, dodajući da želi da „zaštiti kolege heroje“.

„Srbija je i oni koji je vode pokazali su da unapred vode računa i kada su kapaciteti u pitanju – izgrađene su bolnice, a zapošljeni su i novi lekari“, rekao je Đerlek.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar