Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je da se za kinesku vakcinu koja je stigla u Srbiju, čeka dozvola Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, ali da je vakcina dobra i da on veruje da će biti dozvoljena.

On je rekao da je do subote u 20.00 vakcinisano oko 22.000 građana Srbije, a da se za vakcinaciju prijavilo oko 280.000 građana kojima je preporučio da prihvate prvu vakcinu koja je na raspolaganju.

„Vakcinacija u deset beogradskih Domova zdravlja i juče u još deset gradova prošla bez neželjenih dejstava, a sledeće nedelje nastavljamo pojačano“, rekao je Đerlek i dodao da će u narednoj grupi biti prioretiteno vakcinisani prosvetni radnici i novinari.

Pročitajte još...

Državni sekretar smatra da je dobro što je Srbija jedina zemlja koja ima tri vakcine iz tri najjače zemlje sveta i najavio da pored kineske i Sputnjika, sutra u Srbiju stiže još oko 20.000 doza Fajzerove vakcine.

„Pored domova zdravlja planiramo otvaranje vakcinacionih pultova od beogradskog Sajma preko većine gradova, tu će raditi od tri do deset ekipa i očekujemo da bude vakcinisamo od 50 do 100 ljudi na sat sledeće nedelje“ rekao je Đerlek na RTS-u.

On je dodao da drugo polugodište sutra počinje normalno i bez straha, jer je kod školaraca i do sada bila slaba transmisija virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar