Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je odgovarajući na pitanje Nova.rs da će država sigurno učiniti veliki napor da ulaže u Torlak i da ćemo u dogledno vreme da budemo spremni da proizvodimo vakcine protiv koronavirusa.

Na pitanje našeg portala koliko je Srbija daleko od toga proizvodi svoju vakcinu, imajući u vidu da je još u februaru prošle godine ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da će naša država sposobna da napravi vakcinu protiv koronavirusa, Đerlek je kazao da će država u dogledno vreme to zaista i moći.

„Država će sigurno učiniti veliki napor i u dogledno vreme ćemo biti spremni da ih proizvedemo. Da li će to biti sa inostranim partnerima ili sami, videćemo. To će državni vrh odrediti. Sigurno će Torlak biti na stepenu na kojem se nalazio i ranije, jer je to interes države“, rekao je Đerlek, koji je danas, poput predsednika Skupštine Ivice Dačića i ministra policije Aleksandra Vulina primio rusku vakcinu Sputnjik.

Šta je Lončar rekao pre početka epidemije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio početkom februara da je Srbija apsolutno spremna za epidemiju koronavirusa, naglašavajući da su angažovani svi resursi u borbi protiv tog virusa.

„Mi ako bude bilo potrebe, možemo da uradimo vakcinu i za koronavirus, a možemo da pomognemo, ako to bude interes Kine ili nekog drugog, da se to uradi, jer imamo ljude koji to stvarno znaju“, poručio je Lončar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram