Foto: Shutterstock/Srdjan Randjelovic

Grupa Budi jedan (Grupa B1) iz Novog Sada organizuje akciju prikupljanja pomoći za beskućnike, štićenike Svratišta u Novom Sadu.

Pod sloganom „Daruj, ugrej, nahrani“, Grupa B1 je pozvala građane da poklone toplu odeću, obuću, higijenska sredstva i konzerviranu hranu.

Aktivisti Grupe B1 dežuraće od 10 do 12 sati kod Pošte 21113 ispred udruženja kuda.org i od 14 do 16 sati ispred prodavnice Univer, u sredu, 16. decembra.

Pročitajte još:

Deo beskućnika u Novom Sadu koji su zbrinuti u dnevnom i noćnom smeštaju, u Svratištu u toku jednog dana dobiju dva skromna sendviča i topli napitak, što im obezbeđuje grad.

U Svratištu dva puta nedeljno mogu da se okupaju i presvuku u čistu odeću.

„Taj dar zavisi samo od dobre volje svih nas, Novosađana koji svojim sugrađanima poklone odeću, obuću i higijenska sredstva. Samo jedne čarape, donji veš, jedna pašteta, mesni doručak ili gotovo jelo, jedan sapun ili pasta za zube – neprocenjivo je topao dar“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi velika pomoć, koja čuva ljudsko dostojanstvo, bila i darivanje pelena za odrasle.

„Beskućnici su naše komšije – Budi jedan od humanih, solidarnih Novosađana, daruj, ugrej, nahrani mnoge među nama koji nemaju“, poručila je Grupa B1.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare