Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danas će biti održana nova sednica Kriznog štaba, na kojoj će, kako prenose mediji, biti analizirana epidemiološka situacija, a jedna od tema biće i vakcinacija.

Sednica će biti održana u 13 sati, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Prethodna sednica održana je u utorak i doneta je odluka da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg. Kako je novinarima tada preneo epidemiolog dr Predrag Kon glavna tema sednica Kriznog štaba sada je i vakcinacija, koja će, najavio je, biti u fokusu budućih sastanaka.

„Sastajaćemo se ubuduće prvenstveno zbog vakcinacije i praćenja eventualnih problema u toj oblasti, kako bismo pomogli ako bude potrebno“ , istakao je Kon u utorak, navodeći da je za Srbiju najvažnije da se što pre sprovede masovna imunizacija.

Na prošloj sednici Krizni štab je ostao pri tome da ugostiteljski objekti i uslužne delatnosti rade do 20 časova, dok su prehrambene prodavnice otvorene sat vremena duže. Na snazi je ostala i odluka o neophodnom negativnom PCR testu pri ulasku u Srbiju (osim za one koji dolaze iz pet zemalja malog šengena – Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Severnu Makedoniju i Bugarsku).

Medicinski deo kriznog štaba se zalaže za to da postojeće mere važe što duže, dok ekonomski deo traži popuštanje. Ostaje nam da vidimo čija će prevladati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare