Predrag Kon
Predrag Kon. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Krizni štab zaseda danas u 16 sati

Tema će, kako nam je napomenuto u Vladi Srbije, biti aktuelna epidemiološka situacija i mere. Iz Vlade nagoveštavaju da ne treba očekivati promene u odnosu na već postojeće i važeće.

Krizni štab zaseda pred uskršnje i prvomajske praznike, pa bi tema mogla da budu i mere koje će biti aktuelne tokom tih dana.

Članovi Kriznog štaba proteklih dana ukazivali su da ne treba očekivati popuštanje, niti pooštravanje mera tokom neradnih dana i praznovanja. Ističe se naophodnost poštovanja već postojećih mera i izbegavanje većih okupljanja.

Isčekuje se i odluka o tome kako će se vakcinacija sprovoditi tokom predszojećih praznika. Pojedine građane baš u tim danima očekuje i revakcinacija.

Iz nedelje u nedelju smanjuje se procenat zaraženih u odnosu na ukupan broj testiranih, pa je to jedan od pokazatelja koji ohrabruje.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek poručio je građanima da nema mesta opuštanju i da treba da se pridržavaju mera, koje će verovatno ostati iste.

„Želim da poručim građanima Srbije da izdržimo još malo. Još dva do tri meseca i blizu smo cilja. Treba nam još opreza, epidemijske mere i masovna imunizacija“, poručio je Đerlek godstujući na Radio-televiziji Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare