Foto:googlemaps

Zemni ostaci patrijarha Irineja danas će iz Saborne crkve, gde su doneseni jutros, biti prebačeni u Hram Svetog Save na Vračaru. Zato se u strogom centru Beograda danas očekuju povećane gužve i zatvaranja pojedinih ulica.

Nova.rs nezvanično saznaje kako će izgledati trasa kojom će se kretati litija u pratnji zemnih ostataka patrijarha Irineja.

Prema tim informacijama, litija – koja kreće u 11.30 sati – kretaće se ulicama: Pop Lukinom; Brankovom; Prizrenskom; Terazijama; Kralja Milana; Trg Slavija; Bulevar Oslobođenja.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

U Beograd je već stigao mitropolit dabrobosanski  Hrizostom Jević, vladika koji će upravljati Srpskom pravoslavnom crkvom, sve do izbora novog patrijarha.

Sve informacije o smrti patrijarha Irineja, možete pratiti na na našem blogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)