U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 1.366 zaraženih građana, a preminulo je još 20 osoba.

Testirane su još 7.893 osobe, a na respiratorima su 143 pacijenta.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 1.543 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 17 osoba. Testirano je ukupno 9.576, a na respiratorima je 153 pacijenata.

***

Koronavirus u Srbiji odneo je preko 4.000 žrtava. Svaka od ovih smrti ujedno je i svedočanstvo o nepoverenju u sistem i postavlja pitanje, a koliko je stvarno preminulih? Pandemiju ćemo pamtiti po sumnjama u zvaničnu statistiku i u to da su podaci lažirani. Zvaničnici su najavili da će po završetku pandemije biti obavljena revizija podataka o broju umrlih, uveravaju da država ništa ne krije. Ko zna kada ćemo i da li ćemo tu reviziju dočekati, u međuvremenu ostaje nam da pratimo zvanične podatke i da ih podrobno analiziramo.

Pogledajte našu analizu.

***

Građani Srbije odnedavno na raspolaganju imaju tri vrste vakcina – Fajzer, kinesku i rusku. Kriterijumi za odlučivanje o tome koju ćete vakcinu primiti su različiti – ima onih koji detaljno proučavaju sastav vakcina, nekima je bitno da je vakcina odgovarajuća za njihovo zdravstveno stanje, hronične bolesti ili alergije.

Pogledajte detaljno uputstvo za upotrebu ruske vakcine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare