Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 274 pozitivna na koronavirus, a preminulo je još 10 osoba.

Testirano je 9.296, a na respiratorima je 55 pacijenata.

***

Povodom jučerašnje košarkaške utakmice i prisustva oko 4.000 navijača na tribinama tokom meča Crvena Zvezda – Budućnost u beogrdskoj hali „Aleksandar Nikolić“ oglasio se i član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon.

On je konstatovao da je to neprihvatljivo ponašanje i stavljanje pred svršen čin, pa čak i skandalozan postupak.

***

„Analize smrti pacijenata koji su preminuli tokom pandemije korone obuhvatiće i one koji se nisu lečili u bolnici, a takvih, nije mali broj“, kaže državni sekretar u Ministarsvu zdravlja Mirsad Đerlek.

On je, gostujući na RTS-u rekao da očekuje od predsednice posebne komisije za analizu smrtih slučajeva tokom epidemije, a to je dr Verica Jovanović direktorka „Batuta“, da će zakazati sednicu tokom vikenda, najkasnije u ponedeljak, gde će se napraviti model kako će se raditi.

***

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je Beograd prešao pedeset odsto vakcinisanih i da će zbog toga na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti popuštanje mera za suzbijanje korona virusa.

Zahvalan sam svima jer su se pokazali najodgovorniji u Srbiji. Sinoć smo bili na 49,9 odsto, nedostajalo je nekoliko stotina vakcinisanih, što se dogodilo jutros. Trenutno u glavnom gradu imamo oko 696.000 vakcinisanih, tako da ćemo verovatno danas, najkasnije sutra, preći 700.000 vakcinisanih. Broj revakcinisanih iznosi oko 591.000, tako da ćemo sigurno tokom sutrašnjeg dana doći i do šest stotina revakcinisanih građana“, rekao je Vesić za TV Prva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar