Učenici beogradske Srednje škole za dizajn danas su se pobunili protiv, kako tvrde, neosnovanih otkaza koje su dobile njihove dve profesorke i u dvorištu škole su organizovali protest. Direktorka, međutim, tvrdi da pomenuti profesori, prema odluci komisije, nisu prošli na konkursu.

Đaci se pribojavaju da će i još jedan profesor dobiti otkaz, pa su zbog toga rešili da skrenu pažnju.

„Dve profesorke su dobile otkaz i to tako što je samo došla direktorka i rekla im da su dobile otkaz, to je to. Nisu dobile unapred nikakvu naznaku niti obaveštenje“, rekla je za Nova.rs jedna od učenica, maturantkinja Tina Milošević.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokrenuta je i peticija na kojoj je za sada 116 potpisa.

Učenici insistiraju na tome da je reč o njihovom samoinicijativnom protestu, i da profesori nemaju nikakve veze sa time.

„Reč je o nastavnicima koje mi volimo i poštujemo, koji odlično predaju. Želimo da nastavimo da učimo od njih“, objašnjava nam Tina i dodaje da je reč o  predavačima koji su i razredne starešine.

Kako nam je rečeno, po predlogu advokata,otpušteni nastavnici ne žele da istupaju.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktorka škole Vesna Prcović u izjavi za naš portal kaže da je reč o tome da profesori hemije i istorije umetnosti, prema oduci komisije, nisu prošli na konkursu koji je bio raspisan po zakonskoj proceduri.

„Bila je velika konkurencija, komisija je donela odluku. Rok za žalbe teče i oni mogu da se žale i da imaju uvid u svu argumentaciju, Nije sve još završeno“ navodi direktorka.

Dodaje da je jutros razgovarala i sa predstavnikom roditelja koji imaju želju da ti nastavnici ostanu.

„Procedura je u toku i svi nezadovoljni kandidati imaju pravo želbe“, objašnjava direktorka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare