Milan Lane Gutović kao Pustolov Foto: Printscreen/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

"Da li vi znate kakav je život jednog pustolova. Samo događaj do događaja. Meni se stalno nešto događa", rekao je Milan Lane Gutović u prvoj epizodi emisije "Pustolov" koju su klinci obožavali. Lane je preminuo danas u 76. godini života na Vojnomedicinskoj akademiji. Omiljeni istraživač najmlađih ostaće upamćen po najinteresantnijim avanutarama s kojima je mogao da se nosi samo on...

„Događaj do događaja, događaj do događaja. Pa mi se onda nešto dešava. Jedno mi se dešava, drugo mi se dešava, treće mi se dećava. A između samo obaveze, obaveze, obaveze…“, tako je Gutović opisao svoj život pustolova.

Genijalni Lane nastupio je u više od 400 epizoda serije „Pustolov“, koja je emitovana na RTS-u, kao program za decu i mlade.

Tako je pustolov Lane podmazivao severni pol jer škripi, sa Deda Mrazom pokušavao da zlog doktora Grozoza preobrati u dobričinu, pecao balske cokule za igranku, i sve to pripovedao deci. Mnogi mališani su s nestrpljenjem čekali svaku novu epizodu Lanetovih najnovijih neverovatnih doživljaja.

Milan Lane Gutović kao Pustolov Foto: Printscreen/ RTS Kulturno-umetnički program – Zvanični kanal

Pustolov Lane je bio radoznao, otkrivao je nove svetove i bio je najpametniji. U svojim putovanjima stigao je do dalekih dimenzija. Sve svoje avanture delio je s najmlađima i dočaravao ih na jedinstven način.

Na kraju svake emisije Lane je puštao mrak što je značilo da je avanturi došao kraj do sledećeg viđenja, uz reči:

„A vi budite sunčani i vedri…“.

Milan Lane Gutović biće sahranjen u subotu, 28. avgusta, u 12 časova, na Kumodraškom groblju. Kako su preneli mediji, Gutović je izrazio želju da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar