Foto: Privatna arhiva

Poznati makedonski grafički dizajner i ilustrator Zoran Kardula objavio je na Tviteru poster jedanaestogodišnje Nine Ninković, devojčice iz Novog Sada koja već nekoliko dana prodaje krofne kako bi sakupila novac za lečenje bolesnog oca Zorana.

Kardula je uz objavu napisao da je morao Nini da napravi plakat u znak zahvalnosti za ljubav i borbu da prikupi novac za lečenje njenog oca.

Takođe je zamolio nekog iz Novog Sada da odštampa poster i preda ga Nini.

„‘Nina devojka sa krofnama’. Morao sam da joj napravim plakat u znak zahvalnosti za ljubav i muku da prikupi novac za lečenje njenog oca, voleo bih da mi neko iz Novog Sada piše da im pošaljem pripremu i ako su u mogućnosti da odštampaju poster da predaju Nini“, napisao je dizajner.

U jednom od komentara ispod ovog posta, navodi se da će poster uskoro biti predat devojčici.

Podsetimo, kako bi pomogla u lečenju svog oca, Novosađanka Nina svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara u naselju Adice od 17 do 19 časova. Javnost je o prodaji krofnica obavestila njena majka putem jedne Fejsbuk grupe.

Pročitajte još:

Pokret „Kreni-Promeni“ koji je juče na trgu u Novom Sadu organizovao akciju prodaje krofni za Ninu, objavio je da je napravljen prvi korak u lečenju Nininog oca.

„Samo od jučerašnje akcije koju smo organizovali na Trgu u Novom Sadu sakupljeno je 1,5 miliona dinara (bez sms i računa porodice) što je dovoljno da Ninin tata ode za početak na pregled u Moskvu. Tek nakon obavljenih pregleda u Moskvi moći će da se utvrdi tačna cifra koja je potrebna za kompletno lečenje. Akcija skupljanja novca za lečenje će se nastaviti, a o svim daljim aktivnostima bićete informisani preko instagram maloga porodice Ninković koji će biti otvoren u toku današnjeg dana“, saopšteno je iz pokreta Kreni-Promeni.

BONUS VIDEO: Veslači iz Novog Sada kreću u trodnevno veslanje za pomoć deci s aoštećenim sluhom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar