Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović poželeo je svim građanima srećan dan blokade i da se vide na ulici, a policiji je poručio da dobro razmisli na čijoj će biti strani.

„Dragi prijatelji, građani, saborci i svi hrabri ljudi. Svima nama koji danas ustajemo da branimo našu Srbiju, od onih koji su rešili da nam je otmu da nam je truju, kasape i prodaju stranim kompanijama. Želim da danas budemo hrabri i da zajedno ovu borbu teramo do kraja do pobede“, rekao je Jovanović i poručio:

„Policiji želim posebno da poručim da dobro razmisli na čijoj će strani biti. Neka vam je srećan dan blokade i vidimo se na ulici“, zaključio je Ćuta.

Brojni građani, ekološki aktivisti i organizacije najavili blokadu puteva širom zemlje danas od 14 sati. Kako je potvrđeno za Nova.rs, u Beogradu će na sat vremena biti blokiran most Gazela i Mostarska petlja, a blokada je najavljena i u Novom Sadu i drugim većim gradovima.

Plan organizatora jeste da se blokiraju najveće saobraćajnice i tako iskaže nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i već konstantnoj temi poput dolaska firme Rio Tinto.

Organizatori su ostavili mogućnost da određene lokacije budu iznenada blokirane, pa se pretpostavlja da navedene lokacije neće biti jedine koje će biti ispunjene građanima.

„Ekološki ustanak“ najavio je da će se oni okupiti ispred Palate pravde u 13 časova odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

Bonus video: Protest ispred RTS-a

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare