Aleksandar Jovanović Ćuta Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za Nova.rs da će se pridružiti najavljenom protestu 3. januara i istakao da je dobro da se protestuje.

Jovanović je rekao za Nova.rs da je ova organizacija na poslednjem protestu najavila blokade posle Božića, ali da će se pridružiti skupu 3. januara i „da je dobro da se protestuje“.

„Još uvek nas nisu obavestili o tome, ali nema tu ničega spornog. Mi smo na zadnjem protestu najavili da ćemo nastaviti blokadu posle Božića, ali svakako ćemo se priključiti novoj blokadi. Pozivam sve građane da se priključe, da nas dođe što više i da napravimo velike blokade. Samo neka se blokira, jer Rio Tinto definitivno nije rešio da ide iz Srbije“, podvukao je Jovanović.

Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je nove proteste za 3. januar, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut.

„Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13 sati. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije“, poručili su iz SEOS-a.

Bonus video: Aleksandar Jovanović Ćuta, govor pre protesta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare