Vladimir Cucići Nataša Stanisavljević Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nataša Stanisavljević imenovana je za v.d. komesarke Komesarijata za izbeglice i migracije, piše u rešenju koje je donela Vlada. Sa ove funkcije istovremeno je razrešen dosadašnji v.d. komesara Vladimir Cucić.

Stanisavljević je pre ove funkcije bila na čelu beogradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Kako je naš portal već pisao, Stanisavljević je ostavku na mesto sekretarke podnela prošle nedelje. Ona je mesec dana pre toga dobila novi petogodišnji mandat, piše Nova ekonomija.

Stanisavljević je članica Srpske napredne stranke (SNS). U toku izborne kampanje 2020. godine bila je članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Bivša gradska sekretarka je u žižu javnosti dospela i kada je 2019. godine bila jedna od članica gradske uprave koja je sprečila opozicione političare na čelu sa Boškom Obradovićem da predaju zahteve gradonačelniku Beograda i uđu u gradsku skupštinu.

Nakon toga je predsednik Aleksandar Vučić održao konferenciju za novinare i osudio „nasilan upad u insituticije“.

Kako je naveo, želeo je da se zahvali „veličanstvenim ženama koje su odbranile jednu instituciju“.

„Andrea, Maša i Nataša su isterale fašistu“, rekao je tom prilikom Vučić.

Razrešeni komesar Vladimir Cucić postavljen je za Komesara za izbeglice u julu 2008. godine, navodi se u zvaničnoj biografiji.

Ima višegodišnje radno iskustvo u radu sa izbegličkom i raseljeničkom populacijom. Bio je savetnik za politiku razvoja u Ministarstvu rada i socijalne politike, kao i stariji analitičar u Centru za istraživanje migracija.

Radio je u Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju Srbije i Crne Gore i Republike Srbije, Štabu za prihvat i zbrinjavanje izbeglica Vlade Republike Srbije i bio je član mešovite jugoslovensko-hrvatske komisije za primenu člana 7. Sporazuma o normalizaciji odnosa i rukovodilac jugoslovenskog dela komisije za pitanja izrade Protokola o dobrovoljnom i organizovanom povratku u Republiku Hrvatsku.

BONUS VIDEO Izbeglička muka stranu ne bira

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare