Foto: Shutterstock/N1/Tanjug Sava Radovanović

Robert Čoban, vlasnik izdavačke kuće “Color press group”, skrenuo je jednim tvitom pažnju na gest vlasti u Srbiji koje su spremne na sve zarad dobre PR fotografije. Za portal Nova rs on je objasnio u čemu je problem sa srpskim jabukama koje su, kako se uveliko govori, krenule put Indije prvi put još od Titovog vremena.

„Kaže ministar Nedimović – nismo izvozili jabuke u Indiju od Tita. Pre godinu dana direktor jedne od plantaža jabuka zamolio me da ih spojim sa ambasadorima Indije, Egipta i još par zemalja da pokušaju izvoz jabuka na ta tržišta. Agilni ambasador Indije našao im je kupca u svojoj zemlji. Prvi kontigent je bio spreman da krene 28. 8. 2020. Tri dana ranije – iz Ministarstva poljoprivrede stiže poruka: A, ne, ne…moramo da sačekamo da se formira Vlada Republike Srbije da vidimo ko će da se slika sa jabukama kad krenu za Indiju i ko će da putuje u Indiju da dočeka jabuke. I tako su jabuke čekale više od mesec dana a najzad su otišle prošle nedelje nakon što se stari/novi (?) ministar slikao sa njima jer „nikad od Tita…“ iako nema nikakvu zaslugu za to. Tako u Minist. poljoprivrede zamišljaju tržišnu ekonomiju 21. veka.“

Pročitajte još:

Tako glasi Čobanov tvit koji otkriva u čemu se krije problem. Čoban za naš portal priča i kako je sve mesecima odlagano.

„Drugi datum je bio 30. 9, pa je i on otkazan, da bi na kraju, pošto roba nije mogla više da čeka jer su se jabuke kvarile, iste „otišle“ 08. 10. I zajednička svečanost „svih izvoznika jabuka u Indiju“ je organizovana u firmi Atos Fructum iz Male Remete i ministar se slikao… Dakle, mesec i po dana su jabuke čekale da se formira Vlada RS kako bi se novi ministar slikao i na kraju se slikao novi/stari kada je rečeno da je Ana Brnabić mandatar“, kaže za portal Nova.rs Robert Čoban i zaključuje da ga je amabasador Indije tri puta obaveštavao o terminu, pa javljao da je sve otkazano.

Branislav Nedimović u izjavi za naš portal šturo je prokomentarisao ovaj slučaj.

„Žurim na sastanak. Ako imate nešto pametnije da me pitate, zovite me kasnije“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare