Foto: RTS 1

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović je, pored najvažnije stvari na svetu, tema broj jedan u ovdašnjoj javnosti zbog svojih komentara na RTS-u koji se danima analiziraju nakon njegovog gostovanja. Posebnu buru izazvala je izjava u kojoj spominje žene fudbalera u vezi sa njihovim odlaskom u Katar.

Deo javnosti je bivšeg fudbalera i komentatora optužio za mizoginiju, ali i uputilo zahtev RTS-u za izvinjenje. Rukovodstvo javnog servisa nije želelo za Danas da se izjasni o Bogdanovićevoj izjavi, ali su zato to učinili predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček i član UO Predrag Azdejković. Obojica se slažu da je izjava fudbalskog analitičara – seksistička.

Klanšček navodi da nije posao UO da se meša u uređivačku politiku, ali da je izjava Bogdanovića da „gde žene dođu, to je parada kiča“, do te mere skandalozna i seksistička da bi odgovorni sa RTS-a trebalo da podnesu ostavku, ili bar da se izvine gledateljkama.

Predrag Azdejković kaže da je sramota to što se desilo i da su oni koji traže izvinjenje RTS u pravu.

„Ono što je još veći problem, kako sam pročitao u medijima, Bogdanović je plaćen od strane RTS da ekskluzivno komentariše utakmice. Što u prevodu znači da svi građani, pa i žene koje je seksistički uvredio, plaćaju njegov angažman na RTS-u i njegove mizogine izjave. Smatram da RTS treba da se izvini i da prekine saradnju sa dotičnim, jer mu nije mesto na javnom servisu“, poručio je Azdejković.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

***

BONUS VIDEO – Plate pokrenule „rat“ u RTS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar