Posle četiri meseca borbe za pravo da budemo u mogućnosti da vas informišemo o najvažnijim događajima u zemlji i svetu, različitih pokušaja da nas na tom putu sapletu, novine NOVA su se konačno našle na kioscima.

Pročitajte još...

Na medijskoj sceni koja je postala sinonim za strah i poltronstvo, pojava novina Nova zaista jeste problem. Ne za one koji tragaju za pravoremenim i objektivnim informacijama, već za one koji se takvih informacija plaše.

Naši čitaoci, s druge strane, ne kriju zadovoljstvo što će imati priliku da pročitaju novine čiji sadržaj neće diktirati oni koji bi da kontrolišu sve u našem društvu i koji objektivno i nezavisno novinarstvo doživljavaju kao neprijateljsko.

Rano jutro, Beograd, 30. jun. Dan za pamćenje.

Novine Nova Novine Nova
Novine Nova Novine Nova
Novine Nova Novine Nova
Novine Nova Novine Nova
Novine Nova Novine Nova
Novine Nova Novine Nova
Novine Nova Novine Nova
Nova prvi broj Vrnjacka Banja Nova prvi broj Vrnjacka Banja

„Stvarno mi nije jasno zbog čega su vam zabranili da se štampate u Srbiji. Očekujem da budete objektivni i da nam prenesete i drugu stranu priče, koju uglavnom nemamo priliku da čujemo“, rekla nam je baka Dragica, koja je, kako kaže, poranila kako bi na vreme došla do svog primerka novina.

Njena očekivanja deli i Radica, koja kaže da se raduje prvom broju novina Nova, te da će ih ubuduće kupovati.

„Nije fer što vam nije dato pravo da se štampate u Srbiji. Mene je upravo to inspirisalo da jutros dođem na kiosk i kupim vaše novine, odnosno da vidim taj prvi broj. Imam samo pozitivna očekivanja“, objašnjava ona.

Gordana David objašnjava da je jutros obišla nekoliko prodajnih mesta, ali da nigde nije mogla da pronađe novine Nova, koje su na tim mestima rasprodate.

„Interesovalo me je zbog čega nisu želeli da štampaju novine. Nisu hteli da dozvole štampanje, jer ne kontrolišu Novu. Želela bih da ubuduće kupujem ove novine i očekujem od vas da nam pružite mogućnost da pročitamo i vidimo i neko kritičko mišljenje na sve ovo što nam se dešava“, naglasila je naša čitateljka.

Proterivanje naših novina iz zemlje, pre nego što su one uopšte i počele da izlaze , pod obrazloženjem da štamparije „nemaju kapacitete“ da ih štampaju, samo je učvrstilo našu volju da istrajemo u misiji koja je pred nama – da postanemo vaš prozor u stvarnost.

U tome nas neće sprečiti ni njihova podmetamanja, kampanje i medijske hajke, targetiranje kojekakvih Pilji i sličnih.

Čitamo se!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare