Foto: N1

Povećanje cene testova dokaz je da je između punjenja državne kase i brige o zdravlju stanovništva, preovladalo ono prvo, ocenio je novinar Ivan Protić.

Ta odluka doneta je sa stanovista da se što pre napuni državna kasa koja je prazna, naveo je on.

Protić smatra da će bez čvrstog zatvaranja u Srbiji doći do povećanja broja obolelih od koronavirusa.

„Pokazali smo, počevši od sahrane patrijarha, da građani nisu baš previše raspoloženi da poštuju mere, kriva je i vlast koja je uvodila te mere ad hoc, ishitreno, zakasnelo, loše, često sa političkim konotacijama… Trebalo bi pojačati to zatvaranje na neki način jer nisam siguran da će građani dobrovoljno da ih poštuju.. bojim se da ćemo imati neku vrstu epidemiološke bombe, da će biti znatno veći broj… a već smo došli do plafona prijema u bolnicama“, upozorio je on.

Kako je rekao, logično je da su ljudi izgubili poverenje u Krizni štab, i da bi se možda više poštovale preporuke koje dolaze iz Kriznog štaba da je on sačuvao svoj integritet.

Govoreći o radu skupštine, on je rekao da rasprave u parlamentu izgledaju kao one u lošijoj prigradskoj kafani. „Kao u bircuzu, ponašaju se kao neformalno društvo koje se okupilo na piću, pa se podnapilo, pa pričaju šta ih tišti, odnosno šta piše na ceduljici koju su dobili da pročitaju“, rekao je.

Govoreći o poseti ruskog ministra Sergeja Lavrova, on je rekao da je poseta bilo kog ruskog zvaničnika prilika da se istaknu tradicionalne veze Srbije i Rusije, koje su u domenu istorijske tradicije i nemaju mnogo veze sa politikom, ali ni realnošću.

„Jer je odnos Srbije i Rusije daleko različit od onoga kako mi to doživljavamo. Rusija, kao svaka velika sila, vodi računa samo o svojoj politici i svom interesu“, zaključio je.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram