Foto: Instagram/whatifness

Anja i Strahinja i njihov pas Šnjur, na društvenim mrežama poznatiji kao Whatifness, su avanturisti iz Beograda. Njih dvoje su dali otkaz u svojim firmama i rešili da putuju na jedan potpuno drugačiiji način. Kupili su kombi, preuredili ga u kamper i uputili se na put po Evropi, pa i dalje. Zbog ovog čina, Anja i Strahinja su oduševili Srbiju, a sada su uradili nešto još hrabrije, nešto mnogo veće, nešto što će jednom malenom dečaku pomoći u najvažnijoj borbi - borbi za život. Naime, oni su na društvenj mreži Instagram objavili da prodaju svoju drugu kuću - kombi, za osmeh Mihajla Cvetojevića!

Mihajlo Cvetojević (2) je rođen kao zdravo dete. Međutim, sa šest meseci mu je utvrđena slabost mišića – hipotonija. Svi su mislili da će vremenom i vežbama ojačati, ali, nažalost, to se nije desilo i sa šesnaest meseci mu je dijagnostifikovana spinalna mšićna atrofija tip 2.

Radi se o teškoj neuromišićnoj progresivnoj bolesti, usled koje je teško samostalno disati, kašljati, obavljati osnovne mišićne radnje kao što su sedenje, puzanje i stajanje.

Foto: Budi human

Mali Mihajlo ima veliki osmeh, a ono što nema su značajna sredstva koja su neophodna kako bi se nabavila brojna pomagala i aparati. Neophodna su mu sredstva za ortopedska pomagala, za aparate za iskašljavanje i disanje, za rehabilitacije u banjskim uslovima, za medikamente i suplemente, kao i sredstva za preglede i dalje lečenje.

Upravo zbog toga, Anja i Strahinja odlučili su da svoju drugu kuću prodaju za Mihajlov osmeh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by whatifness (@whatifness)


„Naša druga kuća, rukama (i srcem) pravljen domobil, koji je obišao svaki zadžepak Evrope, ona kuća putujuća sa televizije, kombi koji je postao vozilo za tuđe potrebe, sakupljao paketiće za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije, vozilo kome se sa osmehom trubi i bacaju koske u saobraćaju…sada traži novog vlasnika jer ide u humanitarne svrhe – ZA OSMEH NAŠEG MALOG DRUGARA MIHAJLA <3

Cena je 4.250 EUR ili 500.000 dinara, koji će novi vlasnik uplatiti direktno na žiro račun za lečenje Mihajla Cvetojevića. Samo uz pomoć svih nas, ovaj mali car ima šanse da stane na noge. Zato naš kombi traži vlasnika velikog srca“, navode oni u svojoj objavi na Instagramu i dodaju:

„Pored ove akcije, pošto svi već dobro znate koliko košta lek spinraza i adekvatna terapija za ovu bolest, molimo vas da ukoliko ste u mogućnosti, donirate, okačite na story, predložiti vašem kolektivu u firmi da zajednički skupite sredstva i pomognete, ako radite u portalima ili novinama da objavite priču i apel, da pošaljete sms 865 na 3030, šerujete dalje… ili na bilo koji način pomognete ovoj maloj fačici da napravi svoj prvi korak“.

Podsetimo, ovo nije prva ovakva akcija za bolesne mališane. Mnogi građani Srbije već su pokazali da empatija nije nestala, da smo tu jedni za druge kada je to najpotrebnije. Miloš Mijailović, prodao je svoju kuću i na taj način pomogao u prikupljanju novaca za malenu Aniku.

Ovim putem i portal Nova.rs poziva sve ljude dobrog srca, da pomognu malom Mihajlu, kako bi njegov osmeh bio još veći!

 

 

 

 

Evo kako možete pomoći Mihajlu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 865 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human865 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732648-28

Uplatom na devizni račun: 160600000073294316
IBAN: RS35160600000073294316
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare