Foto:promo

Malena Anika Manić iz Gornjeg Milanovca boluje od spinalne muskulatorne atrofije i na žalost, njeno stanje se pogoršava sve više kako vreme odmiče. Disanje i gutanje su sve slabiji, a u životu je održavaju aparati. Anikina porodica apeluju na sve građane Srbije da se uključe u prikupljanje novca potrebnog za njeno lečenje. Da još ima ljudskosti i humanosti u nama, govori i delo Miloša Mijailovića, koji je rešio da proda kuću i na taj način prikupi novac za Aniku, što je objavio na na Fejsbuk stranici "Budi human - Humanitarne licitacije". Veliki gest velikog čoveka je sasvim dovoljno reći, složićete se.

Naime, kako se navodi u postu, Miloš i njegova sestra prodaju kuću u centru Rudnika, a kuća će pripasti osobi koja dostavi uplatnicu sa uplatom za malu Aniku.

„Ja i moja sestra Biljana Dragićević imamo kuću u centru Rudnika. Na njenu inicijativu smo odlučili da tu kuću doniramo za našu malu sugrađanku Aniku. Početna cena na licitaciji je 4.000 evra. Kuća je prizemlje i sprat, oko 90 kvadrata, upisana u katastar i mi smo vlasnici. Svako ko želi imati kuću na takvom mestu može je pogledati i kupiti je sa uplatnicom da je uplatio novac za našu devojčicu. Za više informacija pozvati 0643374056. A moje prijatelje bih zamolio da podelite moju objavu, ne zbog mene, već zbog nekih drugih ciljeva…. Hvala“, napisao je Miloš u objavi.

Kako se može videti u komentarima, građani neprestano licitiraju, a za Miloša i njegovu sestru stižu samo reči hvale.

Foto:Privatna arhiva

 

Svaki dan ove devojčice je borba. Ali hrabra Anika i njeni roditelji ne odustaju. Kako je nedavno objavila Anikina mama, u Evropi je krajem maja odobrena genska terapija Zolgensma, za decu ispod 21 kilograma, koja može da pomogne Aniki da prodiše punim plućima i da povrati snagu da jede i govori.

Prikupljeni podaci o ovoj terapiji snažno ukazuju na efikasnost leka na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje, koji su kod Anike najslabiji. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila „novi gen“ koji će od tada proizvoditi protein, koji joj nedostaje za život.

Za lečenje i terapiju u inostranstvu neophodno je skupiti 2,1 miliona evra. Zbog toga je Aniki potrebna pomoć svih nas!

Kako možete da pomognete Aniki

Slanjem SMS poruke: 858 na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišemo human 858 i pošaljemo na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65
Uplatom na devizni račun: 160600000073290242
IBAN: RS35160600000073290242
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Osmeh ove devojčice nema cenu, hajde da joj pomognemo da pobedi u ovoj bobi! Za Aniku!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare