„Da se ne lažemo, načinjen je propust prilikom vakcinacije“

Društvo 08. apr. 202112:42 > 12:58
Podeli:
Foto: N1

Rukovodilac čačanskog radnog tima epidemiolog Mihailo Luković rekao je da se u slučaju Čačanke koja je primila različite vakcine prilikom protiv koronavirusa dogodio propust, ali je izrazio uverenje da ona zbog toga neće imati zdravstvenih problema.

„Da se ne lažemo, propusta je bilo, a zdravstvena inspekcija radi na utvrđivanju činjenica prilikom ovog događaja. Dok se sve to ne rasvetli, ne možemo ništa više reći“, rekao je Luković

On je naveo da gospođa koja je primila različite vakcine zbog toga neće imati zdravstvenih problema.

Prema Lukovićevim rečima u toku je inspekcijski postupak utvrđivanja svih činjenica tog slučaja.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Čačku Aksentije Tošić rekao je da će zdravstveno stanje žene koja je primila različite vakcine biti praćeno, kao i da će se kod nje proveravati nivo antitela na koronavirus.

Tošić je rekao da će se tek nakon ispitivanja svih činjenica pouzdano znati da li su date različete vakcine ili je u pitanju adminstrativni propust prilikom upisivanja podataka u potvrdu koju dobija svaki građanin nakon vakcinisanja.

On je dodao da je u Srbiji bilo više slučajeva da su građani greškom dobili različite vakcine u procesu imunizacije i da nije primećeno da su zbog toga imali zdravstvenih posledica.

Čačanka Snežana Ćirović rekla je juče  da je umesto vakcine „Sinofarm“, kojom je prvi put vakcinisana, prilikom revakcinacije primila vakcinu „Fajzer“ i da je to pročitala u potvrdi o izvršenoj vakcinaciji, koju je dobila od zdravstvenih radnika.

Ćirović je pokazala obe potvrde o vakcinaciji na kojima je navedeno da je prvi put vakcinisana vakcinom „Sinofarm“, a drugi put vakcinom „Fajzer“.

Ona je rekla da nije imala nikakve simptome, ali da je uplašena za svoje zdravlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar