Na punktu u Domu kulture u centru Čačku, zbog velikih gužvi, komunalna policija je danas morala da reguliše situaciju. Slično se dogodilo i u nedelju na punktu u Plavoj hali u Atenici, pa je morala da interveniše i policija. 

Problem je nastao jer je pored građana koji su se prijavili za vakcinaciju došao i veći broj onih koji nisu to učinili.

„Čekam od jutros. Prijavio sam se u Batutu pre pet dana, ali mi nisu javili. Zato sam došao. I neorganizovano je. Mogao sam i stolicu da ponesem“, kaže jedan od Čačana kojeg smo zatekli u redu. Komunalna policija je morala da pošalje svoje ljude kako bi zbog napete situacije intervenisali kada bude bilo potrebno. Inače, na ovom punktu u Domu kulture dnevno se vakciniše 400 ljudi.

Vakcinacija građana na punktovima u mesnim zajednicama Ljubić kej i Ključ počeće sutra. To bi, prema rečima zaposlenih u Domu zdravlja, trebalo da smanji gužve koje proteklih dana bile primetne na punktovima u Domu kulture i Plavoj hali.

Do sada je na teritoriji Čačka vakcinisano 3.300 ljudi, a očekuje se da će do kraja dana taj broj preći 4.000. Ranije su bili vakcinisani i zdravstveni radnici, kao i korisnici gerontološkog centra u Kačulicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar