Podeli
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na Beogradskom sajmu danas je nastavljena imunizacija građana kineskom vakcinom Sinofarm. Ekipa Nova.rs na licu mesta zatekla je mnoštvo građana koji su na vakcinaciju došli bez poziva, ali su uredno i brzo vakcinisani.

Ispred hale Sajma u kojoj je organizovana vakcinacija zatekli smo manji red, koji se brzo kretao. Dosta građana na vakcinaciju kineskom vakcinom došlo je bez poziva i za njih je formiran poseban red. Ali bilo je i građana koji su imali zakazan termin.

Bez obzira na to da li su dobili poziv ili ne, građani su vakcinisani veoma brzo, što nam je ukazalo na dobru organizaciju zdravstvenih radnika na Sajmu.

Prvo se popunjava formular sa podacima, a ispred Sajma bilo je i ljubaznih mladića koji su starijim građanima pomagali da napišu svoje podatke.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Samoinicijativno je na primanje kineske vakcine došlo dosta ljudi – a svi su rekli da čekaju oko 10, 15 minuta.

Pročitajte još:

“Muž je bio jutros, njega smo prvo poslali. On je rekao da je sjajno i da je čekao oko sat. Računam da, s obzirom na moj uzrast i da nemam nikakvih aktivnih bolesti, ne znam kad bih dobila poziv. Mislim da su Kinezi dobitna kombinacija, deluje mi više kao neka sezonska varijanta, da budem iskrena. Nisam ekspert, ali deluje mi da čak i da dobijem bolest neće biti ozbiljna kao da nisam primila”, rekla nam je jedna Beograđanka.

“Poziv nismo dobili, ali prijavili smo se. Moram da primim kinesku vakcinu. Ja imam alergiju na lidokain, kao dete na penicilin, astmatičar sam, pa sam čula da je kineska najbolja za upravo takve slučajeve”, rekla nam je jedna starija građanka.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kada u uđe u halu, prvo se ide na lekarski pregled, zatim se podaci unose u sistem, a onda sledi vakcinacija.

Nakon toga morate sačekati 15 minuta u čekaonici, kako bi lekari bili sigurni da nemate neželjenu reakciju na vakcinu.

Ovako to izgleda.

“Imala sam zakazano u 14 časova i primili su me. Nije meni ovo prva vakcina. Ovo je sad sasvim novi virus, ali bilo ih je i ranije i primala sam. Dok su mi unučići bili mali, primala sam da oni ne bi dobili”, rekla nam je jedna gospođa u čekaonici.

Na vakcinaciji smo zatekli i Seku Sablić, koja je za naš portal objasnila zašto je i ona odlučila da dođe na Sajam bez poziva.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar