Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Učenički domovi srednjih škola i škola sa domom dobili su dopis Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja da se broj učenika koji istovremeno borave u ovim ustanovama mora smanjiti za 50 odsto.

U Ministarstvu prosvete za N1 navode da je Krizni štab u prvoj nedelji septembra, na početku školske godine, dao preporuku da se ograniči broj učenika u domovima učenika srednjih škola i škola uz koje postoje domovi, a kako kažu, direktori su dužni da preduzmu neophodne mere u skladu sa tim.

„Naloženo je da se između direktora domova učenika i direktora škola koje učenici pohađaju, uspostavi komunikacija na dnevnom nivou, kao i između vaspitača i odeljenskih starešina učenika, radi obezbeđivanja neophodnih uslova da učenici ispunjavaju školske obaveze u uslovima ograničavanja boravka u domovima“, navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva napominju da su direktori svih domova učenika srednjih škola i škola sa domom obavešteni, pre početka školske godine, da će organizacija života i rada u ovim ustanovama zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije i odluka i preporuka Kriznog štaba.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar