Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bs

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da u Srbiji nema problema kada je reč o koronavirusu i da je za sada i dalje samo jedan zaraženi, a da se ostali, koji su sa njim bili kontaktu, još testiraju.

Odgovarajući na pitanje da li je Vlada Srbije predvidela nove mere zbog virusa i stavke u budžetu, te da li ima testova za utvrđivanje korona virusa i respiratora, Brnabić je kazala da je sve pod kontrolom.

„Imamo dovoljno testova i opreme, sve ono što treba“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je Kina ponudila Srbiji pomoć u znanju i ekspertizi i da će, ukoliko bude potrebno, Srbija tražiti tehničku podršku od njih.

„Nema nikakvih problema, nemamo epidemiju, još imamo samo jednog zaraženog. Ostali, koji su bili sa njim u kontaktu, se testiraju. Imamo svega što nam treba. Drago mi je što Srbija ovako normalno reaguje, hvala svima na odgovornosti i ozbiljnosti i što ne šire paniku“, rekla je Brnabić.

Brnabić je napomenula da Srbiji može da bude teško zato što je Italija, kao jedan od glavnih spoljopolitičkih partnera Srbije u ovom trenutku, „stala“ zbog epidemije korona virusa.

„Sigurno će imati neki ekonomski uticaj, i kroz turizam koji čiji značajan udeo u BDP-u“, rekla je Brnabić i dodala da je zbog toga obezbeđeno dodatnih 60.000 vaučera iz budžeta.