Foto: Printscreen/Tv Pink

Ne planiramo nikakvo zatvaranje i zabranu kretanja, sigurna sam da ćemo to izbeći i na druge načine preduprediti treći talas koronavirusa, rekla je večeras mandatar za sastav nove vlade Ana Brbabić.

Ona je istakla da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje situacije sa koronavirusom i pitanje je kako ćemo upravljati ovom situacijom i zdravstvenim sistemom.

„Ako bude treći talas korone trudićemo se da sve bolnice ne pretvorimo u kovid bolnice. Mi to sebi ne možemo da priuštimo“, rekla je Brnabić u emisiji Hit tvit.

Moramo da lečimo građane i od drugih bolesti i zato otvaramo Arenu jer ne želimo da zatvaramo druge bolnice, rekla je ona.

„Važno je da zaštitimo zdravstveni sistem, za naše lekare i medicinske sestre je ovo jedna izuzetno teška godina i plašim se kako će i fizički i mentalno izdržati treći talas koronavirusa“, rekla je ona.

Na pitanje kako bi izgledao slom zdravstvenog sistema u Srbiji, Brnabić je rekla da bi situacija bila kao u Njujorku i Italiji.

„Ne bi bilo više kreveta u bolnicama, ne bi bilo mesta na intenzivnoj nezi, ne bi bilo anesteziologa“, objasnila je ona.

Ona je još jednom apelovala na građane da se pridržavaju epidemioloških mera i nose maske i u zatvorenom i na otvorenom gde je gužva.

Prema njenim rečima, borba i dilema protiv maske u ovom trenutku nije specifična samo za Srbiju, ali ovaj put izgleda da smo disciplinovaniji, mada ima i nepoštovanja.

Na pitanje da li mogu i kako da se „obuzdaju“ vlasnici kafića i splavova na kojima se i dalje okuplja veliki broj ljudi uprkos zabrani, Brnabić je rekla da je za to potrebno mnogo inspektora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare