Brnabić: Đaci do 5. razreda se verovatno vraćaju u učionice

Društvo 09. avg. 202009:52 > 10:03
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla da su Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Krizni štab najbiliže odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra.

Brnabić je rekla da se epidemiološka situacija u Srbiji popravlja, što pokazuje i 11 uzastopnih dana u kojima opada broj hospitalizovanih, kao i to što imamo više otpusta nego prijema u kovid bolnicama.

„Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra“, izjavila je premijerka.

Povezane vesti:

Govoreći o vakcinama rekla je da Srbija pregovara sa nekolilko država o vakcini i da će biti među privh 20 koje će je dobiti.

„Garantujem da če Srbija biti jedna od privih zemalja koja će dobiti vakcinu, vakcina će biti u zemlji tek kad bude potpuno bezbedna a sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja naši stručnjaci već danas gledaju“, rekla je Brnabić.

Zamenica direktora instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je u petak da je stručno telo Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, razmatralo svaki pojedinačni model o polasku učenika u škole, i da će se početkom sledeće nedelje izaći sa rešenjem koje će, kako je rekla, predstavljati najmanji mogući rizik po zdravlje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar