Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Boru je u prethodna 24 časa zabeležen značajan pad broja novoinficiranih korona virusom pošto je prisustvo virusa potvrdjeno kod svega sedam od 178 testiranih osoba.

Direktorka Doma zdravlja u tom gradu Vesna Radosavljević kazala je da je od 86 PCR testova samo jedan nalaz bio pozitivan, a da su 93 antigenska testa pokazala prisustvo virusa kod šest osoba.

„Smanjuje se i broj prvih pregleda, i u odnosu na broj kontrolnih pregleda, taj broj je dvostruko manji“, navela je direktorka Doma zdravlja. Međutim, upozorila je da to što „smo na neki način uspeli da zaravnimo epidemiološku krivu, ne znači da se u narednom periodu ne treba pridržavati propisanih mera zaštite i pogotovo izbegavati velika okupljanja i proslave“.

Dodala je da je u prethodna 24 časa 71 osoba proglađena izlečenom od infekcije, a da je i dalje hospitalizovanmo 100 pacijenata od kojih je kod 79 potvrdjeno prisustvo virusa, dok je sedmoro na respiratorima. Navela je da su u Boru četiri porodice po drugi put preležale infekciju i da je u odnosu na prvi talas, njihova klinička slika sada bila mnogo teža.

U Boru su aktivna 802 slučaja infekcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare