Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

KBC "Dr Dragiše Mišović" bila je jedna od bolnica koja je proteklih godinu i po dana lečila i spašavala živote kovid pacijenata. Bolnica je konačno izašla iz kovid sistema i došao je red na sve one koji su čekali na neke operacije i intervencije. "Počeli smo sa operacijama, prvo se rade karcinomi i kardiološki pacijenti. Po prioritetima se sve raspoređuje i prvi na redu su oni kojima su ugroženi životi", kiažu za Nova.rs u toj ustanovi.

„Uspevamo sve da namirimo, dežuramo. Angažovano je dosta hirurga. Zna se šta je primarno, a šta može da čeka. Bruh i kila, na primer, mogu da čekaju“, kažu nam u KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Napominju da trenutno nema neke preterane navale pacijenata, ali kako se nekovid sistem bude zahuhtavao, očekuje se i veći priliv onih koji zbog korone nisu uspeli da do sada stignu nared.

„Čudno je to što nema neke navale, ali valjda ljudi nisu sve ovo mogli da čekaju, rešavali su svoje probleme kod privatnika“, primećuje naš sagovornik.

On dodaje da se u KBC Dr „Dragiša Mišović“ dnevno obavi do 10 ambulantnih hiruških pregleda, a na programu je oko 10 operacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare